ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Στην πνευματική ζωή δε χρειάζονται μπράτσα!

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 22:38
Ακόμα μια διδαχή του Γέροντα Παϊσιου, που μιλά για την Αλήθεια του Θεού. Οι άνθρωποι, μέσα στον κυκεώνα των προβλημάτων τους έχουν εδώ και καιρό ξεχάσει πως πρέπει να παρακαλούν τον Θεό για να τους βοηθήσει...
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Στην πνευματική ζωή δε χρειάζονται μπράτσα!

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/306462/gerontas-paΪsios-stin-pneymatiki-zoi-de-hreiazontai-mpratsa#ixzz2T0592ExL

Ο Θεός έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήση τους ανθρώπους που υποφέρουν. 
Για να τους βοηθήση όμως, πρέπει κάποιος να Τον παρακαλέση. Γιατί, αν βοηθήση κάποιον, χωρίς κανείς να Τον παρακαλέση, τότε ο διάβολος θα διαμαρτυρηθεί και θα πη: «Γιατί τον βοηθάς και παραβιάζεις το αυτεξούσιο; Αφού είναι αμαρτωλός, ανήκει σε εμένα».

Εδώ βλέπει κανείς και την μεγάλη πνευματική αρχοντιά του Θεού, που ούτε στον διάβολο δίνει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί. 
Για αυτό θέλει να Τον παρακαλούμε, για να επεμβαίνη – και θέλει ο Θεός να επεμβαίνη αμέσως, αν είναι για το καλό μας - , και να βοηθάη τα πλάσματά Του ανάλογα με τις ανάγκες τους. 
Για τον κάθε άνθρωπο ενεργεί ξεχωριστά, όπως συμφέρει στον καθέναν καλύτερα. 
Δεν χρειάζονται μπράτσα στην πνευματική ζωή. Να αγωνιζώμαστε ταπεινά, να ζητούμε το έλεος του Θεού και να Τον ευγνωμονούμε για όλα. Αυτός που εγκαταλείπεται στα χέρια του Θεού, χωρίς κανένα δικό του σχέδιο, περνά στο σχέδιο του Θεού. 
Όσο ο άνθρωπος είναι γαντζωμένος στον εαυτό του, μένει πίσω. Δεν προχωράει πνευματικά, γιατί εμποδίζει το έλεος του Θεού. Για να προκόψη, χρειάζεται πολλή εμπιστοσύνη στον Θεό.
Στη φωτογραφία: Ο Γέροντας Παϊσιος κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας της Αναστάσεως.

Σχόλια

Ο χρήστης Σοφία Τσιμάρη είπε…
πολυ ομορφο...........ας προσευχηθουμε γι αυτους που δεν θελουν να προσευχονται

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΝΩΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ